top of page
kinrooi_interieur_76.JPG

Mandala Tekenen

IMG_0769 (2).JPG

Ontdek jouw Magie
 

Magie geeft je leven twinkeling en glans. Magie doet duisternis verdwijnen, opent je zintuigen en biedt vruchtbare bodem, waardoor bijzondere vormen van kleur en creativiteit tot uiting komen.

​Creativiteit opent, waardoor je vertrouwen en authenticiteit groeien.


'Evenzenn.be' biedt op fascinerende en kleurrijke wijze uiting en zelfexpressie voor jong en oud
Je innerlijke belevingswereld ontvangt (her)nieuwe vorm, gaat stromen en kleurt je leven nóg mooier.

 

De magie van creativiteit doet jezelf en je innerlijk kind opnieuw terugvinden en biedt de

sleutel tot verandering en transformatie.

Wat heb je nodig om jouw creatieve vuur weer op te stoken en welke scheppende kracht ligt er in je verborgen, wat vraagt om bevrijding? Ervaar je diep in je ook het verlangen om je eigen wereld en de wereld om je heen te veranderen?

Inspireer jezelf en kijk eens rond op deze site. Navigeer hierbij tegelijkertijd op je innerlijk navigatiesysteem en voel waar je blij van wordt.

Knutselen, kleuren, improviseren en spelen. Dat wat je in gedachten hebt, is dichter bij dan je denkt! Koester datgene wat je inspireert en laat je hart je leiden.

Kleur en creativiteit maken je hart warm, bevrijden je, voeden je, geven je leven glans en bieden je  levenselixer.

''Het echte teken van intelligentie is niet de kennis, maar de verbeeldingskracht'' 
Albert Einstein

Bij Evenzenn.be bieden wij u diverse mogelijkheden voor wat betreft het werken met mandala's. Het aanbod bevat o.a. Workshops, Cursussen of 1 daagse sessies, als dan niet in combinatie met een afsluiting met een heerlijke pannenkoek naar keuze of een High Tea.

Klik hier voor de mogelijkheden. Indien uw keuze hier niet bij staat, neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat we samen kunnen bespreken wat uw wensen zijn en hoe wij daar gevolg aan kunnen geven.

Wat is een mandala?
Mandala is een woord uit het Sanskriet, een taal uit het Oud Indië, en betekent Cirkel. Een mandala is een ronde tekening die bestaat uit patronen en symbolen rondom een middelpunt. De meeste tekeningen zijn symmetrisch, maar dat hoeft niet per se. Wel worden mandala's opgebouwd volgens een bepaald systeem.

De buitenrand of basis is rond en wordt the Circle of Life genoemd. De cirkel is terug te vinden in allerlei onderdelen uit het dagelijks leven. De natuur laat ons de oneindigheid van groeien, bloeien en afsterven zien. Alles gaat rond.

 

kinrooi_interieur_67.JPG
kinrooi_interieur_81.JPG
222.jpg

De binnenkant van de cirkel is een veilige ruimte waar je rust en vrede in jezelf kunt vinden. Hierdoor zouden verschillende innerlijke processen in gang worden gezet. De stip in het midden van de mandala symboliseert de kosmos of de oerkracht. Het is de plek waar alles is begonnen en waar alles met elkaar verbonden is. 

In veel culturen staan cirkels voor eenheid en natuurlijke orde. Naast dat de zon, de maan, de aarde en andere planeten rond zijn, komt deze cirkel ook symbolisch terug in je vrienden- of familiekring. Ook staat de cirkel zonder begin of einde symbool voor eeuwigheid. Alleen al het kijken naar een mandala zou je een gevoel van verbinding kunnen geven!

16-1-2023 14-26-04.jpg

De bekendste is de ‘levensbloem’ of Flower of Life. Deze staat symbool voor harmonie, verbondenheid, bescherming en de schepping. De cirkels die elkaar overlappen, staan voor de meerdere lagen waar het leven uit bestaat. Het symbool vormt al eeuwenlang wereldwijd de basis waar alle universele elementen van het bestaan uit voortkomen. De mandala bloem zou een helende werking hebben en de energie van het eenheidsbewustzijn dragen. 

Mandala’s zijn een soort inspiratiebron voor innerlijke verrijking. Ze maken je ervan bewust dat alles met elkaar in verbinding is en van de oneindigheid van het bestaan.

Betekenis van Mandala Kleuren:

Rood staat voor warmte, energie, levenskracht en strijdlust

Oranje toont optimisme, gevoel, vrolijkheid en creativiteit

Geel laat wijsheid, intelligentie, nieuwsgierigheid, eigenwaarde en logica zien

Groen staat voor natuur, hoop, liefde en harmonie

Blauw is de kleur van communicatie, waarheid, stabiliteit en betrouwbaarheid

Paars verbindt met spiritualiteit, intuïtie, wijsheid, ervaring, individualiteit en inzicht

Roze staat voor liefde geven, genezing en verzachting

Wit gaat om eenheid, verlichting, zuiverheid, reinheid, onschuld en harmonie

Zwart is de kleur van vernieuwing, het mysterieuze en de afsluiting

Goud staat voor de zon, een zacht hart, bewust leven en liefde voor de natuur

Zilver staat voor de maan, het onbewuste, de droom- en gevoelswereld

Bruin is de kleur voor concentratie, aarde en het met beide benen op de grond staan

kinrooi_interieur_67.JPG
kinrooi_interieur_81.JPG
222.jpg
bottom of page