top of page
2-1-2023 16-49-59.jpg

Voetreflexologie

11-10-2022 20-48-35.jpg

Voetreflexologie kan je helpen bij het verhelpen of verlichten van uiteenlopende klachten.

Bij voetreflexologie wordt zachte druk uitgeoefend op de reflexzones van de voeten. Deze reflexzones corresponderen met verschillende delen van je lichaam.  Deze vorm van voetmassage door een voetreflexoloog stimuleert zenuwuiteinden in de voeten, brengt het lymfestelsel in balans, verbetert de bloedsomloop en verbetert de hormoonhuishouding.  Op deze manier kan een voetreflextherapeut uw lichaam en geest weer tot rust en kalmte brengen.

Inge helpt je graag bij de volgende klachten:

Hoofdpijn, Onrustig gevoel, Slapeloosheid, 

Sinusitis, Bijnieruitputting, Maag- en darmklachten, Migraine, 

Hormonale problemen, Lever- en Nier klachten

12-1-2021%2019-52-55_edited.jpg

De essentie van voetreflexologie is het bevorderen van ontspanning

De essentie van voetreflexologie bij stress is ontspanning brengen. Als je als klant voor het eerst bij een voetreflexoloog komt, begin je altijd met ontspannen.

 
Het is de bedoeling dat je bij iemand terecht komt waar je je veilig voelt. Kies iemand bij wie je een goed gevoel hebt, iemand die zonder oordeel naar je luistert en aandacht heeft voor je verhaal.
 
Tijdens de behandeling mag er gepraat worden maar dat hoeft niet.
Uiteindelijk is de bedoeling van voetreflexologie de energiebalans van ons lichaam in evenwicht te brengen. Dit doen we door de energiebanen in ons lichaam te reinigen.

IMG_1600.jpg
2-1-2023 16-50-33.jpg
11-10-2022 20-49-15.jpg
IMG_1781.jpg

Ons hele lijf, spieren, organen en weefsel is weerspiegeld in onze voeten. Voetreflex heeft een ontgiftende werking.

Door je voeten op de juiste manier te masseren, kunnen afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd worden. Dit komt door het masseren van bepaalde drukpunten op de voet.

Om die reden adviseert men ook om na een behandeling voldoende water te drinken.

22-1-2023 12-44-21.jpg

Blokkades aanpakken, oplossen

Vrouwen beginnen zich zorgen te maken, gaan piekeren en krijgen depressieve gevoelens. Mannen daarentegen kunnen agressief reageren of een hoge bloeddruk ontwikkelen. Door druk uit te oefenen op de meridianen en bijbehorende drukpunten kunnen blokkades worden opgeheven. Hierdoor gaat de energie weer stromen en komt het lichaam tot rust.

 

Door bepaalde drukpunten te stimuleren komt er ook endorfine vrij. Dit "gelukshormoon" kan pijn verlicht, verbetert de bloedsomloop en levert extra zuurstof aan je organen. Op deze manier kunnen je spieren meer ontspannen en genezen. Met behulp van reflexologie breng je je hormonen en zenuwstelsel in balans en laad je je energiesysteem weer op.

En dit allemaal door een behandeling voetreflexologie.

Hoe werkt voetreflexologie precies?

Afvalstoffen die zich in het lichaam opstappelen zakken naar het laagste punt, de voeten, en gaan daar kristalliseren. Deze afvalstoffen kunnen zich opstapelen om verschillende redenen, bijvoorbeeld als organen niet voldoende functioneren, het lichaam veel stress heeft, als het voedingspatroon ongezond is.

Door de massage worden de kristallen losgemaakt en terug in de bloedbanen gebracht. Het bloed reinigt zichzelf. Ook het lymfevocht wordt gestimuleerd en werkt mee aan de afvoer van afvalstoffen.

Wanneer de bloedcirculatie beter werkt, stroomt de energie beter en kan de zelfgenezende kracht van het lichaam in werking treden.

Gezondheid betekent meer dan de afwezigheid van ziekte

Als voetreflextherapeut is het belangrijk om te leren kijken naar het grote geheel. Onze gezondheid bevat verschillende onderdelen. Lichamelijke gezondheid in niet voldoende om gezond te blijven. Factoren zoals gezonde voeding, beweging, stress, de buitenwereld…spelen allemaal een rol.

Het is als therapeut belangrijk om dit geheel niet uit het oog te verliezen.

Voetreflexologie is een manier om als het ware een volledige lichaamsscan te maken.

Niet alleen de lichamelijke ongemakken maar ook de subtielere blokkades kan je d.m.v. een massage opmerken.

IMG_1600.jpg
2-1-2023 16-50-33.jpg
11-10-2022 20-49-15.jpg
IMG_1781.jpg

Zes redenen om een voetreflexologie behandeling te ervaren:

1. Ontspanning en stressvermindering Je lichaam reageert direct op de massage. Ontspan je spieren. Door de focus op je voeten gaat de aandacht helemaal daarheen. Je bent direct in het hier en nu en al die dingen die je moet doen verdwijnen tijdelijk naar de achtergrond. Daarom is voetreflexologie zo'n geweldige manier om stress te verminderen: alles glijdt van je af, waardoor je lichaam de kans krijgt om te herstellen.

2. Pijnverlichting Je herkent het vast wel: je botst en wrijft automatisch over de zere plek. Ja... na een tijdje zakte de pijn weg. Hetzelfde effect heeft ook voetreflexologie. Voortdurende druk op het reflexgebied of drukpunt vermindert pijn in het verstoorde reflexgebied. Hierdoor gaat de energie weer stromen.

3. Versterk je verdediging Uit verschillende onderzoeken van de afgelopen jaren is gebleken dat massage de werking van het immuunsysteem kan versterken. Er is bijvoorbeeld vastgesteld dat het aantal witte bloedcellen toeneemt, wat betekent dat je als het ware meer "soldaten" in je bloed hebt om ziekteverwekkers of ontspoorde cellen te bestrijden.

4. Verbetert de doorbloeding Je voelt het direct als je opstaat na een voetreflexmassage: je voeten zijn lichter, warmer en gladder. Sterker nog, de massage stimuleert de bloedsomloop en afvalstoffen. Volgens de principes van reflexologie gebeurt dit alleen in de voeten, maar ook in de rest van je lichaam. Je stofwisseling verbetert hierdoor, waardoor je er veel beter uitziet.


5. Bevordert een goede nachtrust Veel mensen zijn 's nachts nog wakker. De eerste reden is stress. Als je gestrest bent, maak je het hormoon cortisol aan, dat je alert en alert houdt. Geen goede plek om te beginnen voor een goede nachtrust ... voetreflexologie voor ontspanning. Hierdoor neemt het cortisolgehalte in het bloed af. Je natuurlijke slaapritme kan worden hersteld.

6. Oppepper voor je humeur Ten slotte is voetreflexologie de ultieme stemmingsbooster Omdat het de hoeveelheid gelukstofjes, zoals serotonine en dopamine, verhoogt. Reden te meer om je vaker te laten verwennen met een heerlijke voetreflexmassage!

bottom of page