top of page

MANDALA TEKENEN EN VRIJHEID!

Persoonlijke vrijheid is voor mij in dit leven precies steeds belangrijker :) Mijn eigen keuzes maken en mijn taken uitvoeren hoe het naar mijn gevoel goed is. Als ik het woordje "moeten" hoor gaan er toch wel wat stekels omhoog :)


Creatief bezig zijn! Het tekenen en inkleuren van mandala's. Welke kant ga ik op? Wat voor vormen ga ik gebruiken? Welke kleuren enz Zelf ervaar ik heel veel plezier bij het tekenen van mandala's. Je start met een leeg blad. Je tekent er een cirkel op.

De binnenruimte van de cirkel biedt een veilige ruimte waarin je rust en vrede kan vinden. Je creativiteit de vrije loop kan laten gaan. Hoe zalig is dat?


In een wereld waar er steeds meer regeltjes zijn geeft mij dit een geweldig gevoel en kan ik mij even afsluiten van de wereld rondom mij. Niet nadenken voor even je zorgen aan de kant zetten. Leven in het hier en nu.Creatieve vrijheid:

Mandala's bieden een breed scala aan creatieve mogelijkheden. Je kunt experimenteren met verschillende kleuren, vormen en patronen, waardoor je volledige vrijheid hebt om je artistieke visie uit te drukken.


Ontspanning:

Herhalende patronen creëer, kan een ontspannende en kalmerende ervaring zijn.

Het helpt vaak om de geest te vertragen en stress te verminderen.


Zelfexpressie:

Het tekenen van mandala's biedt een platform voor zelfexpressie. Je kunt je gevoelens, stemmingen en gedachten op een visuele manier uitdrukken, zonder de noodzaak

van woorden.


Meditatief karakter:

Het tekenen van mandala's kan een meditatieve praktijk zijn. Het concentreren op het proces, het herhalen van patronen en het in het moment zijn, kan een gevoel van

rust en welzijn bevorderen.


Tijdsverdrijf:

Mandala tekenen kan ook als een plezierig tijdsverdrijf dienen. Het is een activiteit die je kunt doen in je vrije tijd, zonder de druk van prestatie of perfectie.Zintuiglijke ervaring:

Het gebruik van kleuren en vormen in mandala's kan een zintuiglijke ervaring zijn. Het voelen van de textuur van het papier, het zien van de kleuren mengen en samenkomen, en het observeren van het uiteindelijke kunstwerk kunnen allemaal bijdragen

aan de plezierige ervaring.


Gevoel van voltooiing:

Het afronden van een mandala kan een gevoel van voldoening en voltooiing geven. Het zien van het eindresultaat van je creatieve inspanningen kan plezier en trots teweegbrengen.


Kortom, mandala tekenen biedt niet alleen creatieve voordelen, maar kan ook een plezierige en bevredigende activiteit zijn die verschillende aspecten van welzijn bevordert. Het is een kunstvorm die toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden en artistieke niveaus, waardoor het een populaire en genietbare activiteit is voor velen.


© Inge Snijkers

Comments


bottom of page