top of page

Rechte lijnen in een mandala en de kleuren groen, blauw en geel...

Bijgewerkt op: 22 jun.Rechte lijnen in een mandala kunnen verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context en de interpretatie. Hier zijn enkele mogelijke betekenissen en symbolieken van rechte lijnen in een mandala:


 1. Stabiliteit en Structuur: Rechte lijnen kunnen stabiliteit, structuur en orde symboliseren. Ze geven een gevoel van consistentie en betrouwbaarheid.

 2. Richting en Focus: Rechte lijnen kunnen richting aangeven, zoals een weg of pad dat naar een bepaald doel leidt. Ze kunnen focus en intentie vertegenwoordigen, wat helpt om energie of aandacht in een bepaalde richting te sturen.

 3. Intentie en Wilskracht: Het gebruik van rechte lijnen kan wijzen op een sterke intentie en wilskracht. Het kan duiden op een duidelijke en doelgerichte benadering van het leven of van een specifieke situatie.

 4. Eenvoud en Zuiverheid: Rechte lijnen kunnen eenvoud en zuiverheid vertegenwoordigen. Ze kunnen een gevoel van helderheid en eenvoud in het ontwerp brengen, zonder de complexiteit van kromme lijnen en bochten.


In de context van een mandala kunnen rechte lijnen helpen om de geometrische symmetrie en harmonie van het ontwerp te versterken. Mandala's worden vaak gebruikt als hulpmiddel voor meditatie en rechte lijnen kunnen bijdragen aan een gevoel van focus en innerlijke rust tijdens dit proces.

Je persoonlijke intentie en interpretatie bij het tekenen van de rechte lijnen in je mandala zijn ook belangrijk. Reflecteer op wat deze lijnen voor jou betekenen en hoe ze passen in het geheel van je mandala-ontwerp.


GROEN, BLAUW EN GROEN

In de context van een mandala kunnen kleuren verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van culturele, spirituele of persoonlijke interpretaties. Hier zijn enkele algemene betekenissen van de kleuren die ik heb gebruikt:


Kleur: groen

 • Natuur en groei: Groen wordt vaak geassocieerd met de natuur, groei, en vernieuwing. Het symboliseert ook vruchtbaarheid en harmonie.

 • Genezing: Groen wordt vaak gezien als een kleur van genezing en kalmte, en het kan een gevoel van balans en sereniteit brengen.

 • Hartchakra: In de chakra-leer staat groen voor het hartchakra, dat verbonden is met liefde, compassie en genezing.


Kleur: blauw

 • Rust en kalmte: Blauw is een kleur die vaak wordt geassocieerd met rust, vrede en kalmte. Het kan helpen bij het bevorderen van een gevoel van ontspanning.

 • Communicatie: Blauw wordt ook geassocieerd met communicatie en waarheid. Het kan de energie van het keelchakra vertegenwoordigen, wat gaat over expressie en waarheid spreken.

 • Spiritueel bewustzijn: In sommige spirituele tradities wordt blauw geassocieerd met wijsheid en hogere spirituele staten. Kleur: Geel

 • Vreugde en energie: Geel is een levendige kleur die vaak wordt geassocieerd met vreugde, energie en optimisme. Het kan een gevoel van geluk en opgewektheid brengen.

 • Intellect en wijsheid: Geel wordt ook geassocieerd met mentale helderheid en intellect. Het kan creatieve en analytische vaardigheden stimuleren.

 • Zonnevlechtchakra: In de chakra-leer staat geel voor het zonnevlechtchakra, dat gerelateerd is aan persoonlijke kracht, wilskracht en zelfvertrouwen.


De specifieke betekenissen van kleuren kunnen variëren afhankelijk van je persoonlijke interpretatie en de context waarin je de mandala hebt getekend. Het kan ook nuttig zijn om na te denken over wat deze kleuren voor jou persoonlijk betekenen en hoe ze je gevoel of intentie bij het maken van de mandala weerspiegelen.Een voorbeeld om een mandala te tekenen met rechte lijnen. Geniet van het tekenen :) maar ook zeker van het inkleuren.

Voor mij zorgt mandala tekenen voor rust in mijn hoofd https://www.evenzenn.be/nieuwsbrief


© Inge Snijkers
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page